Vaak gestelde vragen (FAQ)

Met hoeveel kan je het spel spelen?

2 tot 4 personen is het leukst per kist maar je kan ook met maximaal 6 personen het spel spelen. Wil je met meer spelen, dan kan je het best meerdere kisten bestellen en er bijvoorbeeld onderling een wedstrijd van maken.

Waar kan ik dit spel mee vergelijken?

De EXIT games of het spel Escape Room The Game kan je vergelijken met dit spel. De opdrachten zijn ook vergelijkbaar met puzzels en opdrachten uit Escape Rooms. Voor ervaren spelers van thuismysteries is dit spel ook te vergelijken met bijvoorbeeld Puzzelpost.

Wat als we niet uit een puzzel komen?

Er komt een speciale hintpagina.

Kan het thuismysterie vaker gespeeld worden?

Net als een mooi boek kan je het nog een keer lezen maar dan weet je de clou al. Tenzij je niet bij het oplossen van alle puzzels bent geweest. Leuker is het nog om Het Overasselts Mysterie cadeau te geven.

We zijn naar een mogelijkheid aan het kijken om een aanvullingspakket te maken om de gebruikte onderdelen te vervangen (let op, niet alle onderdelen zullen worden vervangen). Hierover binnenkort meer.

Vanaf welke leeftijd kan je dit thuismysterie spelen?

Een richtlijn kan zijn dat de jongeren op het voortgezet onderwijs zitten (12 jaar). Het is wel aan te raden om dan in ieder geval met 1 volwassen erbij het Mysterie proberen op te lossen.

Hoe werkt de betaling?

De betaling gaat contant bij ophalen van het Overasselts Mysterie

Hoelang duurt het spel?

Je bent ongeveer 2 a 3 uur bezig met het spel. Vooral de ervaring speelt een rol en of je gebruik wilt maken van hints.

We zijn met een hele grote groep, kan dat?

Jazeker. Op deze manier kan je er ook een competitie element in gooien. Bestel per 4 tot 6 personen een kist, maak teams (via b.v. Whatsapp) en start de zoektocht naar de moordenaar.

Kan ik het Mysterie spelen als ik geen kennis van of over Overasselt heb?

Jazeker, dit spel is gemaakt vanuit ons mooie dorp maar voor iedereen te spelen.